Om råvaren

Smag
Kirsebærret er en kugleformet stenfrugt, hvor smag og farve afhænger af sorten. Farven kan variere fra gul til lyserød, mørkerød og næsten helt sort, mens smagen strækker sig fra det sure til det helt søde.

Oprindelse
I Kina har man dyrket kirsebær i mere end 3000 år, og det var også kendt af de gamle egyptere, grækere og romere. I 1700-tallet blev det genindført i England, hvorfra det har bredt sig til resten af verden.

Sæson
Kirsebærtræet blomstrer omkring maj og høstes fra juni til september måned, hvor vi i Danmark i samme periode også importerer dem fra udlandet.

God til
Du kan spise kirsebærret frisk, men det egner sig også fantastisk i desserter samt til syltning og henkogning. Se mere om vores Skælskør Kirsebærsauce her.

GÅ PÅ OPDAGELSE I BÆRRETS VERDEN

Vidste du, at vi har et bredt udvalg af forskellige produkter inden for frugt og bær? Hos Skælskør Frugtplantage® finder du alt fra skønne, farverige og velsmagende marmelader til frugtgrød i et hav af forskellige varianter. Vores ønske er nemlig at kunne tilbyde dig som forbruger et bredt sortiment af skønne smagsoplevelser, der dækker dine behov uden at gå på kompromis med den gode, traditionelle smag og kvalitet.

#SKAELSKOERFRUGTPLANTAGE