OM OS

Passioneret frugt- og bærekspert siden 1899

Hos Skælskør Frugtplantage er vi specialister i frugt og bær, og vores sans for kvalitet, smag og det gode håndværk går helt tilbage til 1899, hvor Skælskør Frugtplantage blev etableret af brødrene Heilmann.

Med vores store viden om frugt og bær samt et evigt fokus på at dyrke den autentiske, naturlige smag arbejder vi passioneret for at skabe produkter af højeste kvalitet. Dermed har vi også siden 1960 været stolt Leverandør til Det Kongelige Danske Hof.

Hos Skælskør Frugtplantage gør vi vores ypperste for at sikre den gode smag i hvert produkt. Vi værner om de gamle dyder og det gode håndværk, og vi ønsker at inspirere til nye, skønne smagsoplevelser inden for denne forunderlige verden af frugt og bær.

DEN ORIGINALE FRUGTPLANTAGE

FRUGTPLANTAGE FRA SKÆLSKØR

Skælskør Frugtplantage blev etableret i 1899 af brødrene H. E. J. M. Heilmann og C. A. Heilmann, der oprindeligt var apotekere i Skælskør. De havde overtaget apotekerbevillingen fra deres far, men da der ikke var nok til to lønninger, opfordrede deres mor dem til at dyrke frugt og bær til bl.a. saftfremstilling. Til apoteket hørte der 10 tønder land, og her anlagde man den originale frugtplantage. Allerede i 1898 solgte C. A. Heilmann sin første saft, og dette blev således startskuddet til Skælskør Frugtplantage, som brødrene grundlagde året efter.

Hos Skælskør Frugtplantage er vi fortsat dybt forankrede i vores historie. Vi værner om de stolte traditioner, og siden 1960 har vi været Leverandør til det Kongelige Danske Hof. Med afsæt i vores årelange erfaring og store kærlighed til råvarerne udvælger vi altid de bedste råvarer – og det kan smages i hvert enkelt produkt fra Skælskør Frugtplantage.

HISTORIE

VORES HISTORIE

1898

Den spæde start

Apotekersønnen C. A. Heilmann sælger den første saft, og kimen til Skælskør Frugtplantage bliver dermed lagt.

Næste
1899

Skælskør Frugtplantage bliver grundlagt

Brødrene H. E. J. M. Heilmann og C. A. Heilmann omlægger de 10 tønder markjorde, der tilhører deres apotekerforretning, til frugtplantage, og sammen grundlægger de Skælskør Frugtplantage.

Næste
1907

Skælskør Frugtplantage ekspanderer og apoteket afstås

Igennem årene bliver frugtplantagen udvidet til 50 tønder land, og i 1907 kræver plantagen så meget af brødrene Heilmanns tid, at de afstår apoteket til J. C. Monberg. Nu kan de fokusere udelukkende på plantagen.

Næste
1918

Frugtplantagen udvides til 175 tønder land

I 1918 opkøber brødrene Heilmann 100 tønder land fra et brændevinsbrænderi, hvis jord ligger klos op ad frugtplantagen. De foretager også andre jordopkøb, og nu er de oppe på 175 tønder land. Skælskør Frugtplantage omdannes til A/S, og produkterne fra Skælskør Frugtplantage A/S er nu landskendte.

Næste
1958

Lokal arbejdskraft i plantagen

I sommerperioderne møder mere end 500 personer op for at arbejde i plantagen, og i 1958 beretter en journalist om, at det ofte er gifte koner, som kan tjene op til 1.000 kr. eller mere til sig selv på en sæson.

Næste
1960

Leverandør til Det Kongelige Danske Hof

I 1960 bliver Skælskør Frugtplantage udvalgt som Leverandør til Det Kongelige Danske hof, hvilket er en stor anerkendelse af produkternes høje kvalitet og gode smag.

Næste
1983

De Danske Spritfabrikker overtager Skælskør Frugtplantage

Skælskør Frugtplantage overtages af De Danske Spritfabrikker, som driver produktionen af marmelade frem til slutningen af 1988.

Næste
1988

Produktionen flyttes til koncernens Vendelbofabrik

Sidst i 1988 flytter man produktionen af marmelade til Vendelbo Konserves i Nordjylland.

Næste
2000

Good Food Group overtager Skælskør Frugtplantage

I 2000 overtager Good Food Group brandet Skælskør Frugtplantage. Sortimentet omfatter nu frugtgrød, dessertsauce, marmelade, gelé, saft, juice og læskedrik, som produceres på egen fabrik og tilpasses nutidens forbrugere.

Næste
BÆREDYGTIGHED

BÆREDYGTIGHED I FOKUS

EMBALLAGE

Hos Skælskør Frugtplantage har vi fokus på, hvordan vi i forbindelse med vores valg af emballage kan finde bæredygtige, innovative løsninger, som kan være med til at mindske energispild.

ANSVARLIG PRODUKTION

Gode og ordentlige arbejdsforhold vægter vi utroligt højt hos Skælskør Frugtplantage, og det gælder ikke mindst de fysiske arbejdsforhold i vores produktion samt markedsrigtig afregning til plantagerne. Al frugt og bær, som anvendes i vores produkter, er ligeledes dyrket med respekt for naturen.

ØKOLOGI

Hos Skælskør Frugtplantage har vi stor omtanke for naturen, og vi dyrker den rene, naturlige smag. Vi arbejder hele tiden på at udvikle nye, spændende, økologiske produkter til vores sortiment, og flere af vores produkter er således også mærket med enten det danske eller det europæiske økologimærke.

GÅ PÅ OPDAGELSE I BÆRRETS VERDEN

Vidste du, at vi har et bredt udvalg af forskellige produkter inden for frugt og bær? Hos Skælskør Frugtplantage® finder du alt fra skønne, farverige og velsmagende marmelader til frugtgrød i et hav af forskellige varianter. Vores ønske er nemlig at kunne tilbyde dig som forbruger et bredt sortiment af skønne smagsoplevelser, der dækker dine behov uden at gå på kompromis med den gode, traditionelle smag og kvalitet.

#SKAELSKOERFRUGTPLANTAGE