Skønne desserter med æbler

Efteråret har meldt sin ankomst, hvilket betyder at de skønne sprøde æbler er i sæson. Efterårets æbler smager fantastisk i mange søde retter, hvor æblets smag virkelig kommer til sin ret.

Dessert med æble laves i mange forskellige varianter. Derfor har vi samlet en række opskrifter, som du kan gå på opdagelse i og lade dig inspirere af. Herunder finder du blandt andet inspiration på en lækker crumble med vaniljecreme. En nem opskrift, som egner sig perfekt som afslutning på en skøn middag. Du finder også opskriften på bagt æble med kanel og dessert creme, som kan tilberedes både over bål eller i ovnen.

Overmodne æbler?

Bugner æbletræet med friske æbler, som du ikke kan nå at få spist inden de bliver for overmodne? Ved at fryse dine æbler ned, kan du undgå madspild og samtidigt har du altid æbler klar til at lave en lækker dessert. Du kan også med fordel omdanne dine æbler til kompot, så de fylder mindre i fryseren og nemt kan trylles om til en skøn trifli eller en dejlig sprød crumble.

Sæson for æbler

Sæsonen for høst af æbler variere efter sort – sæsonen strækker sig fra august til april. Der er stor forskel på både smag og udseende på æbler, som er bestemt ud fra æblets sort. Nogle er bedst egnet som spiseæbler, hvor andre er gode madæbler. Overordnet set kan æbler deles op i tre kategorier – Sommer, efterårs og vinteræbler. Forskellen på disse er tydelig. Sommeræbler har en sød og fin smag og egner sig godt til desserter og salater, mens efterårs- og vinteræbler har en kraftigere smag samt en betydelig længere holdbarhed og er særdeles gode i bagværk.

Smagfuldt bagværk med æble

Selvom efterårets æbler har en lang holdbarhed, så vil de blive overmodne med tiden – i stedet for at smide æblerne ud, så brug dem i lækkert bagværk.

Hos Skælskør Frugtplantage elsker vi både æbler og godt bagværk. Derfor har vi samlet alle vores favorit opskrifter på skønt bagværk med æble. Godt bagværk egner sig til alle tidspunkter af døgnet. Start din dag ud med en lækker gang rustikke æble og nøddeboller, som også egner sig utrolig godt til madpakken. Du kan også finde inspiration på skønne havremuffins med æblegrød. Perfekt til eftermiddagshygge eller dessert, serveret med Creme Fraiche til.