DIN BEDØMMELSE

Crema catalana med hindbærmarmelade og friske bær

  • 4 timer (arbejdstid ca. 25 min.)
  • 4 personer
Rated 4 out of 5
Crema

Ingredienser

  • 3 dl. sødmælk
  • 2 dl. piskefløde
  • 1/2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 appelsin
  • 4 æggeblommer
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 5 spsk. rørsukker
  • 4 spsk. hindbærmarmelade
  • 100 g friske bær, f.eks. blåbær, ribs og brombær

Tilberedning

1. Kog mælk og fløde op med kanel og vaniljesukker.
2. Riv appelsin skal fint, rør det i mælkeblandingen, og lad blandingen køle lidt ned.
3. Pisk æggeblommer med rørsukker, til det er lyst og skummende.
4. Tilsæt majsstivelse og pisk godt igennem. Hæld så den afkølede mælkeblanding i æggemassen og pisk det godt sammen.
5. Hæld det hele tilbage i gryden og varm langsomt op, mens der piskes, indtil cremen er tyknet.
6. Fordel cremen i 4 små, flade skåle og stil dem i køleskabet 3-4 timer.
7. Drys rørsukker på overfladen og brænd sukkereret med en lille brænder, indtil det smelter og karamelliserer. Alternativt kan skålene sættes i ovnen under grillelement ganske kort, til sukkeret er smeltet. Lad afkøle til sukkerlaget er stivnet.
8. Fordel hindbærmarmelade ovenpå sukkerlaget og pynt med friske bær.

Produkt i opskriften

GÅ PÅ OPDAGELSE I BÆRRETS VERDEN

Vidste du, at vi har et bredt udvalg af forskellige produkter inden for frugt og bær? Hos Skælskør Frugtplantage® finder du alt fra skønne, farverige og velsmagende marmelader til frugtgrød i et hav af forskellige varianter. Vores ønske er nemlig at kunne tilbyde dig som forbruger et bredt sortiment af skønne smagsoplevelser, der dækker dine behov uden at gå på kompromis med den gode, traditionelle smag og kvalitet.

#SKAELSKOERFRUGTPLANTAGE